Rozwój IT na wysokim poziomie
KURSY - SZKOLENIA - DORADZTWO - WDROŻENIA - WYNAJEM SPRZĘTU
szkolenie haccp

CEL SZKOLENIA:

 

Celem szkolenia jest zapoznanie z systemem HACCP oraz poznanie przebiegu procesu produkcyjnego i obrotu żywnością.

 

PROGRAM SZKOLENIA:

  • Wstęp - ustawy, definicje, zasady HACCP, etapy wdrażania, korzyści

  • Zagrożenia fizyczne, chemiczne i biologiczne w produkcji żywności

  • Dopuszczenie pracownika do pracy przy produkcji żywności

    • Przyjęcie do pracy, badania

    • Procedura dopuszczenia pracownika do pracy, wymagania, odzież

  • GMP i GHP - jako warunki wstępne do HACCP

    • Dobra praktyka higieniczna

    • Dobra praktyka produkcyjna

  • HACCP

    • Powołanie zespołu HACCP

    • Schemat technologiczny

    • Analiza zagrożeń procesu przygotowania posiłków punkty krytyczne

    • Działania korygujące

    • Elementy księgi HACCP - co powinna zawierać

    • Podstawowe instrukcje i procedury

    • Zapisy monitoringu (punktów krytycznych i rejestry czystości)

    • Wady i zalety systemu HACCP

 

ADRESACI SZKOLENIA:

 

Szkolenie adresowane jest do wszystkich osób, które chcą poznać bliżej funkcjonowanie systemu HACCP.

 

CZAS TRWANIA:

 

16 godzin dydaktycznych.

 

KOSZT SZKOLENIA:

 

1200 zł brutto / 1 os.

 
  • Powyższa cena obowiązuje przy grupach 4-6 os.

  • Istnieje możliwość zorganizowania szkoleń dla indywidualnych grup na Państwa zlecenie

  • W przypadku grup zorganizowanych istnieje możliwość negocjacji cen oraz dopasowania do Państwa wymagań organizacji i programu szkolenia

szkolenie haccp
ODWIEDŹ POZOSTAŁE NASZE STRONY:
PARTNERZY