CEL SZKOLENIA:
Celem szkolenia jest zapoznanie z systemem HACCP oraz poznanie przebiegu procesu produkcyjnego i obrotu żywnością.
PROGRAM SZKOLENIA:
-
Wstęp - ustawy, definicje, zasady HACCP, etapy wdrażania, korzyści
-
Zagrożenia fizyczne, chemiczne i biologiczne w produkcji żywności
-
Dopuszczenie pracownika do pracy przy produkcji żywności
-
Przyjęcie do pracy, badania
-
Procedura dopuszczenia pracownika do pracy, wymagania, odzież
-
-
GMP i GHP - jako warunki wstępne do HACCP
-
Dobra praktyka higieniczna
-
Dobra praktyka produkcyjna
-
-
HACCP
-
Powołanie zespołu HACCP
-
Schemat technologiczny
-
Analiza zagrożeń procesu przygotowania posiłków punkty krytyczne
-
Działania korygujące
-
Elementy księgi HACCP - co powinna zawierać
-
Podstawowe instrukcje i procedury
-
Zapisy monitoringu (punktów krytycznych i rejestry czystości)
-
Wady i zalety systemu HACCP
-
ADRESACI SZKOLENIA:
Szkolenie adresowane jest do wszystkich osób, które chcą poznać bliżej funkcjonowanie systemu HACCP.
CZAS TRWANIA:
16 godzin dydaktycznych.
KOSZT SZKOLENIA:
1200 zł brutto / 1 os.
-
Powyższa cena obowiązuje przy grupach 4-6 os.
-
Istnieje możliwość zorganizowania szkoleń dla indywidualnych grup na Państwa zlecenie
-
W przypadku grup zorganizowanych istnieje możliwość negocjacji cen oraz dopasowania do Państwa wymagań organizacji i programu szkolenia