CEL SZKOLENIA:
Na naszym kursie poznają państwo dwa programy do obsługi gastronomii Gastro Szef i Gastro Pos. GASTRO POS to nowoczesny system sprzedaży na ekrany dotykowe. GASTRO SZEF przeznaczony jest do kontroli i prowadzenia gospodarki magazynowej, dzięki synchronizacji z GASTRO POS-em dane widoczne w programie są zawsze aktualne i dają podgląd w realne stany magazynowe. Po odbytym szkoleniu, zdobędą Państwo wiedzę z zakresu obsługi obydwóch modułów, niezbędnych w każdej gastronomii.
PROGRAM SZKOLENIA:
Rozdział I
-
Wstęp do programu Gastro Szef
-
Pierwsze spojrzenie
-
Praca z programem Szef
-
Artykuły
-
-
Artykuły
-
Dodaj wiele
-
Cennik
-
-
Zmiana cennika bez kalkulacji
-
Ceny promocyjne
-
Ceny zakupu
-
-
Grupy artykułów
-
Artykuł dostawców
-
-
Sprzedaż
-
-
Rejestr rachunków
-
Nowa faktura
-
-
Faktura VAT
-
Faktura zaliczkowa
-
Faktura proforma
-
Faktura VAT Marża
-
Faktura wewnętrzna
-
Faktura do dokumentu
-
-
Nowy dokument
-
-
Wydanie na zewnątrz
-
Planowanie imprez
-
Sprzedaż z kas
-
-
Kartoteka dokumentów
-
Planowanie imprez
-
Kasa
-
-
Rejestr dokumentów
-
Nowy dokument KP
-
Nowy dokument KW
-
-
-
Magazyn
-
Kontrahenci
-
Raporty i zestawienia
-
Administracja
-
Panel grupujący
Rozdział II
-
Wstęp do programu Gastro POS
-
Uwagi wstępne
-
Pierwsze spojrzenie
-
Praca z POS-em
-
Obsługa zamówień
-
-
Wybór typu sprzedaży w lokalu
-
-
Na stolik
-
Z opisem słownym
-
Na kartę
-
-
Wybór typu sprzedaży na wynos
-
-
Na wynos z dostawcą
-
Na wynos bez dostawy
-
-
Zamówienia z orderingu i call-center
-
-
Zamówienia
-
-
Tworzenie zamówień
-
-
Nadanie rabatu do pozycji
-
Dodanie notatki
-
Oznaczenie odebranych potraw
-
Zmiana wagi produktów ważonych
-
Strona pozycji zamówienia
-
Podglądy receptury
-
Zmiana poziomu ceny
-
Zwiększenie/zmniejszenie ilości
-
Kolejność serwowania potraw
-
Dodatkowe funkcje
-
Łączenie/dzielenie zamówień
-
Rachunki zamknięte
-
-
Rozliczenie zamówienia
-
Nowa faktura
-
ADRESACI SZKOLENIA:
Szkolenie adresowane jest do osób, które chcą poznać obsługę oraz zarządzanie programem Gastro Pos i Gastro Szef. Szkolenie może być przeprowadzone dla najnowszej wersji oprogramowania oraz GASTRO POS i SZEF Klasyka.
CZAS TRWANIA:
10 godzin dydaktycznych.
KOSZT SZKOLENIA:
1200 zł brutto / 1 os.
-
Powyższa cena obowiązuje przy grupach 4-6 os.
-
Istnieje możliwość zorganizowania szkoleń dla indywidualnych grup na Państwa zlecenie
-
W przypadku grup zorganizowanych istnieje możliwość negocjacji cen oraz dopasowania do Państwa wymagań organizacji i programu szkolenia